Logotype
Du är här:

Nu startar Energijakten för årskurs 5!

Alla elever i skolår fem utmanas att delta i Energijakten!
Vi behöver energi till massor av saker, men varifrån kommer egentligen energin som vi använder och hur använder du den i din vardag? Jakten avslutas på Upptech med ett spännande temabesök med energistationer och diskussioner. Temat bekostas av Jönköping energi, antalet deltagare är begränsat - först till kvarn gäller. För privata skolor tillkommer avgift för entré till Upptech*.

Studiebesök för deltagande lärare på Torsvik den 22 oktober kl 15.00.
Temabesök tis-fre vecka 5, 6, 8 och 9 2014.

Boka redan nu!

Temabesök på Upptech som avslutning på arbetet kring Energi och energiomvandlingar genomförs under februari månad 2014 på Upptech.

Energijakten arrangeras av Upptech i samarbete med Jönköping Energi.

Anmälan och information

Viktigt inför temabesöket
Vår målsättning är att alla barn i skolår 5 i Jönköpings kommun ska få möjlighet att delta i Energijakten! Observera att alla ska ha arbetat kring energi innan temabesöket på Upptech. Dessa förkunskaper är viktiga för att få ut mesta möjliga av temat!

Information om temabesöket på Upptech

Temabesöket på Upptech inleds med kort information och sedan delar vi in oss i två grupper och arbetar med olika stationer med energiomvandlingar. Vi avslutar sedan med en gemensam diskussion. Stanna gärna kvar efter experimentdelen och leta energiomvandlingar vid olika stationer på vårt Upptäckartorg i hallen. Har ni med er mellanmål eller lunch får ni gärna använda vårt matsäcksrum.

Vi rekommenderar att ni gör en sammanfattning av temabesöket efter ert besök. Ni får med er ett elevhäfte hem till skolan där det finns frågor att diskutera i klassen.

Vill du veta mer om Energijakten?

Kontakta Maria Sparf, maria.sparf@jonkoping.se, tfn 036-10 24 23 eller Upptechs tfn 036-10 60 77.

Denna sida ändrad: 2013-10-09

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen